Am aflat de la purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, faptul că „starea generală de sănătate a ÎPS Pimen s-a ameliorat simțitor, dar spitalizarea și tratamentul adecvat se impun în continuare”. Sunt veștile bune pe care le-au transmis medicii de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Matei Balș” București, care se ocupă de îngrijirea ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Deşi evoluţia stării de sănătate a Arhiepiscopului Pimen este una favorabilă, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a explicat că Arhiepiscopul Pimen rămâne în continuare internat. „Spitalizarea și tratamentul adecvat se impun în continuare pentru o perioadă care depinde de ritmul și evoluția vindecării”, a completat Vasile Bănescu, care a transmis un mesaj din partea Patriarhiei Române medicilor de la Institutul „Matei Balș”: „Patriarhia Română mulțumește medicilor și conducerii Institutului Național de Boli Infecțioase <Prof. Matei Balș> pentru eforturile și implicarea manifestate în tratarea tuturor pacienților aflați acolo sub o atentă, profesionistă îngrijire”.

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor se află internat de luni, 20 aprilie, la Spitalul „Matei Balş” din Bucureşti, din cauza infectării cu COVID-19.