Premierul României, Ludovic Orban, a vizitat sâmbătă Cazinoul din Vatra Dornei, clădire care se reabilitează printr-un proiect cu fonduri europene, al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Ludovic Orban a fost întâmpinat de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Damaschin, însoțit de mai mulți preoți și civili.

Premierului României i s-a prezentat istoria Cazinoului dar și fotografii ale clădirii din perioada austro-ungară, precizându-i-se că planurile Cazinoului din Vatra Dornei se aseamănă foarte mult cu cele ale clădirii Palatului Parlamentului.

Ludovic Orban a vizitat subsolul edificiului, unde lucrările de reabilitare sunt mai avansate, iar la finalul vizitei Preasfințitul Damaschin i-a făcut cadou o traistă bucovineană, în care era un album cu fotografii cu chipuri de oameni din Bucovina.

Un cadou asemănător i-a fost oferit și ministrului Culturii, suceveanul Bogdan Gheorghiu.

Prezent la vizita premierului în șantierul Cazinoului, președintele Consilului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat faptul că după reabilitare clădirea va deveni o adevărată perlă a stațiunii turistice Vatra Dornei.