După ce ploaia torențială căzută sâmbătă după-amiază a afectat grav porțiuni din drumul județean care leagă centrul comunei Brodina de Brodina de Sus, apa învolburată fracturând drumul în câteva locuri, ploile căzute în timpul nopții trecute au făcut impracticabil drumul, acesta devenind practic un râu învolburat.
Debitele mari de apă adunate într-un timp scurt au năvălit pe drumul județean DJ 176, spălând pe porțiuni întregi carosabilul de piatră. Cele mai grave probleme s-au înregistrat la km 23 al drumului, unde de aproape trei ani se fac lucrări de modernizare a traseului, incluzând reparații ale carosabilului și ale podurilor de peste râul Brodina. Din cauza întârzierilor înregistrate în finalizarea lucrărilor, apa și-a făcut loc de mai multe ori peste amenajările practicate. La fel s-a întâmplat și în cursul nopții de luni spre marți, când apele învolburate au distrus lucrările începute la un pod, au distrus gabioanele de piatră folosite la îndiguire și au făcut drumul impracticabil. La această oră locuitorii Văii Brodinei care locuiesc mai sus de punctul nevralgic al drumului sunt izolați, singura ieșire fiind spre Izvoarele Sucevei, pe un drum foarte dificil.

Revoltați de situația în care au fost lăsați de autorități, localnicii din Brodina de Sus au trimis câteva imagini cu modul în care arăta drumul la primele ore ale dimineții, în speranța că cei responsabili vor încerca să le dea o mână de ajutor în finalizarea lucrărilor, care de ani de zile sunt distruse de ape.