De la primele ore ale dimineții de astăzi credincioși veniți de pretutindeni s-au așezat la rând cu flori de sânziene în mâini pentru a atinge cu speranță și încredere moaștele Sfântului Ioan cel Nou. Oamenii s-au rugat pentru sănătate și spor în familie, dând câte un pomelnic preotului aflat la căpătâiul Sfântului. Doamna Silvia este venită de departe și ne-a mărturisit: ”Dacă ai cu adevărat credință, Sfântul te ajută mult. Eu am simțit mult sprijinul lui în momentele grele ale vieții mele.”

La prima oră a fost oficiată slujba Sfântului Maslu și cea a Aghiasmei, după care s-a citit Acatistul Sf. Ioan Botezătorul, urmat de Acatistul Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava. În curtea mănăstirii, pe scena special amenajată se oficiază Sfânta Liturghie de către ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei și Locțiitor de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților,  ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanu, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, alături de stareții mănăstirilor Putna, Bogdana, Râșca și Sihăstria Putnei, precum și de cei doi clerici membri de onoare a Adunării Eparhiale.

Punctul culminant al marii sărbători va fi atins la orele prânzului, în timpul Marii Procesiuni cu Moaștele Sf. Ioan cel Nou pe străzile orașului Suceava. În acest context nou creat de epidemie, pelerinajul cu Sfintele Moaște nu se va mai organiza pedestru, racla fiind purtată în acest an pe un autovehicul, care va efectua traseul de binecuvântare a credincioșilor prin oraș. Traseul va include Biserica Sfânta Înviere, Biserica Domnițelor, Biserica Sf. Gheorghe Mirăuți, Biserica Sf. Dumitru, Biserica Sf. Nicolae, Catedrala Nașterii Domnului, Biserica Sf. Vineri. După o scurtă oprire cu rugăciune în curtea Spitalului ”Sf. Ioan cel Nou”, procesiunea se va întoarce pe traseul B-dul 1 Mai, Str. Ștefan cel Mare, Str. Ana Ipătescu, Str. Mitropoliei la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou, unde va fi depus din nou în baldachin până la finalul zilei.