Mii de credincioși auașteptat astăzi la prânz Procesiunea cu Moaștele Sf. Ioan cel Nou pe străzile orașului Suceava. În acest context nou creat de epidemie, perelinajul cu Sfintele Moaște nu a mai fost organizat pedestru, racla fiind purtată în acest an pe un autovehicul deschis, care a parcurs un traseu de binecuvântare a credincioșilor prin oraș.

Convoiul cu preprezentanții bisericii și Sfintele Moaște au plecat după ora 12.00 de la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou, traseul incluzând Biserica Sfânta Înviere, Biserica Domnițelor, Biserica Sf. Gheorghe Mirăuți, Biserica Sf. Dumitru, Biserica Sf. Nicolae, Catedrala Nașterii Domnului, ajungând la Biserica Sf. Vineri. După o scurtă oprire cu rugăciune în curtea Spitalului ”Sf. Ioan cel Nou”, procesiunea s-a întoars pe traseul B-dul 1 Mai, Str. Ștefan cel Mare, Str. Ana Ipătescu, Str. Mitropoliei la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou.

Pe tot traseul credincioșii au aruncat flori de sînziene pe racla purtătoare a Sfintelor Moaște, bucurându-se de binecuvântare și vremea bună de afară. La final, racla a fost depusă din nou în baldachinul din curtea mănăstirii, unde privegherea va continua până la finalul serii.