O cantitate însemnată de țigări de contrabandă a fost capturată, marți seară, de polițiștii de frontieră suceveni, după o acțiune desfășurată la Vicovu de Sus.

Potrivit celor afirmate de ofițerul pentru relații publice de la Poliția de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Serițan, un echipaj de la Sectorul Poliției de Frontieră (SPF) Vicovu de Sus a observat în apropierea graniței-româno-ucrainene, pe direcția localității Vicovu de Sus, un autoturism marca Audi A4 fără plăcuțe de înmatriculare care se deplasa dinspre frontiera de stat către interiorul țării. Polițiștii de frontieră au acționat pentru oprirea la control a mașinii suspecte, efectuând somațiile legale prin voce, însă șoferul nu s-a supus, continuându-și deplasarea în viteză.

În același timp un alt autoturism Audi A4, în care se aflau doi bărbați, a blocat drumul pentru a împiedica deplasarea polițiștilor de frontieră cu autospeciala de serviciu. După scurt timp, primul autoturism a fost descoperit abandonat lângă un imobil, iar cu acordul proprietarei, oamenii legii au intrat în curte, unde au descoperit abandonate mai multe colete cu țigări de contrabandă, colete care fuseseră aruncate din mașină peste gard, în curtea localnicei.

Autoturismul și coletele cu țigări au fost transportate la sediul Sectorului, unde în urma inventarierii au fost înregistrate șase mii de pachete cu țigări provenite din Belarus, țigări în valoare de 70.200 de lei. Comisarul-șef Poroch-Serițan a precizat că țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar mașina folosită în activitatea infracțională, evaluată la 5.000 de lei, a fost indisponibilizată. Ofițerul pentru relații publice de la Poliția de Frontieră Suceava a mai arătat că se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, contrabandă în formă agravantă și complicitate la contrabandă în formă agravantă.