Rata de promovare înregistrată în județ la sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2020 este de 36%, în creștere fațăde sesiunea august-septembrie 2019 (33,3%), conform datelor furnizate de IȘJ Suceava,. 

Din totalul candidaților promovați (369), 8 candidați au obținut medii între 8-8,99, 69 au obținut medii între 7-7,99 și 292 au obținut medii între 6-6,99.La probele scrise s-au prezentat 1.025 de candidaţi (73,27%), din cei 1.399 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 5 candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).

„Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6, iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5. Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi”, a declarat inspectorul școlar Cezar Anuței, purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate pe 2 septembrie, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD).