Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Suceava, Mirela Adomnicăi, consideră că actualul ocupant al acestei funcții, liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a fost interesat, în acest mandat, mai mult de imaginea sa și mai puțin de binele sucevenilor. Mirela Adomnicăi a spus că în cursul zilei de luni a avut loc o nouă inaugurare, respectiv recepția finală a DN 18, la care Gheorghe Flutur a fost prezent doar în scop electoral. Adomnicăi a precizat că drumul național care traversează Ciocănești și Cârlibaba a fost dat în trafic din primăvara anului trecut. „De atunci și nu de acum <acest drum deschide o perspectivă turistică și scurtează cu 100 de kilometri distanța dintre Suceava și granița cu Ungaria>, așa cum a spus Gheorghe Flutur. Singurul efort depus de dumnealui pentru concretizarea acestui obiectiv a fost prezența sa de luni, cu scopul de a bifa o nouă apariție electorală în presă”, a precizat candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

Mirela Adomnicăi a mai adăugat că dincolo de faptul că autoritățile au întârziat nejustificat de mult formalitatea recepției lucrării, ”este jenantă” dorința lui Gheorghe Flutur de a se agăța de orice investiție din județ, indiferent dacă și-a adus sau nu aportul la proiectul respectiv.

Adomnicăi a mai spus că acum a avut loc recepția la terminarea lucrărilor, și nu cea finală, care va fi abia după ce expiră doi ani de garanție. „Dar nu-i așa, devansăm în scop electoral și recepția finală dacă trebuie. La această recepție au participat și primarii comunelor Ciocănești și Cârlibaba. Dincolo de promovarea electorală a celor doi primari, care nici ei n-au avut vreo contribuție, a fost bine până la urmă. Unul dintre ei a mulțumit și constructorului care, prezent fiind la fata locului, n-a <avut nimic de spus>. Ce-i drept, el nu candidează. Dar candidează Gheorghe Flutur și mă aștept să se prezinte inclusiv la recepția centurii ocolitoare a Sucevei, deși și aceasta a fost dată în trafic în cursul anului trecut, degrevând astfel traficul din municipiu”, a declarat Mirela Adomnicăi.

Ea a ținut să evidențieze faptul că atunci când a fost prefect al județului s-a interesat ca lucrările abandonate pe care le-a găsit să fie finalizate și sucevenii să beneficieze de ele. Adomnicăi a precizat că acest lucru s-a și întâmplat, pentru că astăzi sucevenii circulă încă din 2019 pe cele două investiții „istorice", respectiv șoseaua de centură a Sucevei și DN 18.