Un elev de la Școala Gimnazială Nr. 5 din municipiul Suceava s-a infectat cu noul coronavirus și este internat în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat că din ancheta epidemiologică a reieșit că băiatul a fost la un centru de pregătire pentru sportivi, de la Izvorani, iar în data de 17 septembrie a revenit în oraș. S-a simțit rău și pe 22 septembrie a mers la spital, unde a fost internat. Testarea pentru SARS-CoV 2 a arătat că elevul este pozitiv.

Gabriela Băncilă a afirmat că în clasa în care învață băiatul confirmat cu Covid-19 au fost la cursuri doar 13 elevi, care au purtat mască și au respectat distanțarea socială, astfel încât nu este necesară carantinarea. S-a făcut dezinfecție în școală și cursurile continuă ca și până acum. „Copilul s-a izolat singur, nu există contacți direcți, nici la școală, nici în familie”, a precizat Gabriela Băncilă. Potrivit acesteia, băiatul locuia singur, într-o garsonieră din Suceava.

De la începerea anului școlar, patru elevi din unitățile de învățământ din județul Suceava au fost depistați că sunt infectați cu noul coronavirus.