Chiar dacă conducerea Primăriei Suceava s-a gândit la organizarea a trei piețe volante în municipiul Suceava, pentru perioada de weekend, inițiativa nu a fost îmbrățișată de producătorii și comercianții din piețele închise ale orașului.

În cursul dimineții de sâmbătă, zona delimitată ca piață volantă pe strada Bistriței din cartierul Obcini, în apropierea Inspectoratului Teritorial de Muncă era pustie, la fel cum fără interes pentru comercianți a rămas și zona de stradă închisă la sfârșit de săptămână din cartierul Burdujeni, aproape de  Moldova.

În același timp, o vizită făcută pe esplanada din centrul municipiului ne-a făcut să constatăm că un singur producător de miere de albine și-a făcut simțită prezența în zona nou anunțatei piețe volante de aici. Întrebat despre motivele lipsei de interes pentru comercianți și producători, bărbatul ne-a răspuns că e posibil ca lipsa meselor pentru expunere să-i fi făcut pe vânzători să renunțe la prezență în piața volantă organizată de primărie. ”Mulți dintre ei au locurile lor de vânzare în piață, au clienții lor care știu unde să vină la cumpărături și au decis să nu dea curs invitației de a expune în noul loc amenajat.” a spus acesta.

Contactat telefonic, viceprimarul Lucian Harșovschi ne-a spus că deocamdată aceste puncte volante de vânzare au rămas goale și că se așteaptă ca totuși ele să se anime în cursul zilei de duminică sau în weekend-ul următor. Conducerea primăriei a luat în calcul faptul că deschiderea acestor piețe volante s-ar putea să nu aibă succes în această perioadă de noiembrie mai puțin propice, mulți producători dorind să-și desfacă produsele în continuare în cadrul piețelor agroalimentare din oraș.