Un sucevean în vârstă de 46 de ani s-a ales cu un frumos cadou în fatidica zi de vineri, 13 noiembrie. În ziua respectivă, la primele ore ale dimineții, mai exact la 5.10, mașina condusă de bărbat a fost oprită pentru control la Milișăuți. Autoutilitara, dar și remorca tractate, ambele înmatriculate în România, prezentau semne vizibile că au fost modificate. Pentru o verificare mai atentă, șoferul a fost condus la sediul Poliției de Frontieră din Rădăuți.

”În urma unui control amănunțit, s-a constatat că atât în podeaua dublă a autoutilitarei, cât și în cea a remorcii, sunt mai multe colete cu țigări, care în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 12.460 pachete țigări de proveniență Duty-Free. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 170.700 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoutilitara și remorca în valoare de 21.000 lei, folosite în activitatea infracţională au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Bărbatul a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de contrabandă. Procurorii au decis să ceară arestarea sa preventivă, iar vineri spre seară propunerea a fost însușită de un magistrat de drepturi și libertăți de la Judecătoria Rădăuți. Șoferul care transporta țigările de contrabandă a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile, dar măsura nu este definitivă și poate fi contestată la Tribunalul Suceava.