Un incendiu izbucnit la o construcție corp comun din satul Codru, comuna Cajvana a fost stins de pompieri după o intervenție de două ore. Alarma de incendiu s-a dat în noaptea de luni spre marți, în jur de ora 3.30, iar cercetarea la fața locului indică o acțiune intenționată.

La incendiu s-a intervenit cu cinci autospeciale cu apă, cu echipaje de la Garda de Intervenție Solca și de la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Cajvana, Todirești și Arbore. 

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la acoperișul unei construcții corp comun, compusă din trei anexe gospodărești, cu pericol de propagare la casa de locuit.

Pompierii au transmis că au oprit extinderea focului la o casă de locuit din apropiere.

În incendiu au ars acoperișul construcției, care îngloba un depozit de furaje, un adăpost de animale și o bucătărie de vară, pe o suprafață totală de aproximativ 90 de metri pătrați. S-au degradat pereții adăpostului de animale și ai bucătăriei de vară.

”Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, au transmis pompierii militari suceveni.