39 de elevi și 88 de persoane angajate în învățământul sucevean au fost confirmaţi cu Covid-19 de la începutul semestrului II și până la începutul vacanței de primăvară, 2 aprilie. Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a centralizat cazurile confirmate cu Covid-19 în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Suceava, conform buletinelor informative raportate de la începutul semestrului II al anului școlar 2020-2021, până pe 2 aprilie.

Din statistica la nivel județean realizată de IȘJ Suceava rezultă că au fost confirmați 39 de elevi cu Covid-19, din care un preșcolar, 21 de elevi din învățământul primar, 5 elevi din învățământul gimnazial, 12 elevi din învățământul liceal, ceea ce reprezintă 0,03% raportat la totalul de 113.868 de elevi.

În rândul personalului angajat în învățământul sucevean s-au înregistrat 88 de cazuri confirmate cu Covid, din care 63 de cadre didactice (învățământ preșcolar - 20, învățământ primar - 15, învățământ gimnazial - 21, învățământ liceal - 7), 16 angajați din rândul personalului didactic auxiliar și 9 angajați din rândul personalului nedidactic, ceea ce reprezintă 0,83% raportat la totalul de 10.478 de angajați (7.543 cadre didactice, 981 personal didactic auxiliar, 1.954 personal nedidactic).  

De la începutul semestrului II, 69 de clase care aveau activitatea în prezență fizică și-au suspendat-o și au trecut la învățământul online, pentru a reduce riscul infectării cu Covid-19 în rândul copiilor,din care: învățământ preșcolar - 29, învățământ primar - 33, învățământ gimnazial - 3, învățământul liceal - 4, ceea ce reprezintă 1,3% din totalul de 5.308 clase.

Purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, inspectorul școlar Ioan Cezar Anuței, a declarat că procentul elevilor și personalului angajat din județul Suceava confirmaţi cu Covid-19 este sub 1%. „Unitățile de învățământ preuniversitar au respectat prevederile Ordinului comun al Ministrului Educației și al Ministrului Sănătății, iar măsurile obligatorii privind prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 au fost aplicate eficient. Școlile nu au avut focare de infecție, iar activitatea s-a desfășurat în condiții de siguranță epidemiologică”, a completat inspectorul școlar Cezar Anuței.