Pompierii militari suceveni au transmis că joi, 1 aprilie, au intervenit pentru a localiza și stinge cinci incendii de vegetație uscată. A fost practic prima zi de primăvară autentică, iar sucevenii au început curățenia de primăvară pe terenuri, fără a ține cont din păcate de riscuri și de măsurile de prevenire a extinderii ardeilor.

Pompierii au intervenit la două astfel de incendii în municipiul Suceava, dar și la Fălticeni, Vicovu de Jos și Călinești. 

”Chiar dacă suprafețele afectate și pagubele rezultate nu au fost atât de mari, se confirmă semnalul de alarmă tras la începutul lunii martie cu privire la faptul că acest tip de incendii se înmulțește odată cu încălzirea vremii”, a transmis locotenentul Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni.

Doar stricarea pentru moment a vremii a oprit deocamdată aceste incendii de vegetație care în anii trecuți au făcut și pagube mari, dar au dus și la pierderea de vieți omenești.

Vă prezentăm mai jos câteva din măsurile de prevenire esențiale transmise de pompierii militari:

- nu utilizaţi focul deschis în locuri cu pericol de incendiu, pe timpul nopţii şi pe timp de vânt;

- nu utilizaţi focul deschis la distanţe mai mici de 100 de metri faţă de construcţii, materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de furaje, pădure etc.);

- arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile efectuaţi-o în locuri special amenajate - gropi ş.a.

- asiguraţi supravegherea permanentă a arderii şi stingeţi jarul după încetarea acesteia.