Elevii Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, mai puțin cei din clasele a XII-a, au intrat în vacanță până pe 4 mai. Reprezentanții colegiului militar au transmis că, în conformitate cu măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 adoptate la nivel național, programul de învățământ al elevilor din sistemul de învățământ militar preuniversitar va fi adaptat, în vederea reducerii deplasărilor. „Astfel, elevii (mai puțin cei din anii terminali) din învățământul preuniversitar beneficiază de vacanță de primăvară în perioada 2 aprilie – 4 mai, urmând să își reia cursurile în perioada 5 mai – 25 iunie”, se spune în comunicatul transmis de unitatea de învățământ din Câmpulung Moldovenesc.

Elevii claselor a XII-a beneficiază de vacanța de primăvară în perioada   2 - 11 aprilie, după care își reiau cursurile, în format online de la domiciliu, în perioada 12 - 29 aprilie, urmând a beneficia de vacanța de Paște, în perioada 30 aprilie – 9 mai. Aceștia își vor relua cursurile, în format față în față, în perioada 10 mai – 4 iunie.

„Direcția medicală a MApN monitorizează evoluția situației epidemiologice în unitățile de învățământ preuniversitar din Ministerul Apărării Naționale și coordonează activitățile de testare de tip RT PCR a elevilor la întoarcerea acestora din vacanță”, au mai transmis reprezentanții colegiului militar.