O bătrână de 92 de ani, care nu se putea deplasa singură, a fost salvată pe ultima sută de metri din casa în care locuia și care a fost cuprinsă de flăcări. După ce a fost scoasă în siguranță, femeia a fost examinată de pompierii paramedici SMURD. Din fericire, femeia era stabilă hemodinamic și respirator și nu a necesitat îngrijiri medicale. Incendiul cu pricina a avut loc la Voitinel, iar pentru stingerea lui a fost nevoie de mai bine de două ore. Au intervenit pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus și ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Voitinel, Gălănești și Bilca.

”La sosirea echipajelor, ardeau acoperișul casei și cel al unei anexe, corp comun cu locuința, cu pericol de propagare la ambele construcții, dar și la cele aflate în imediata vecinătate. Au ars: acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, acoperișul anexei pe 30 de metri pătrați, obiecte de mobilier, materiale textile și alte bunuri. S-au degradat pereții portanți ai construcțiilor”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Suceava.

Din primele date, incendiul a izbucnit din podul locuinței, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu (electric) defect.

În urma intervenției pompierilor a fost salvat restul casei de locuit, precum și anexele