Polițiști suceveni nu par să fi ținut cont prea mult de relaxarea restricțiilor legate de limitarea răspândirii Covid-19, dând amenzi, la finele săptămânii, pentru organizarea unei nunți, a unui botez și a unei petreceri la care participau patru bărbați. Conform prevederilor legale, evenimentele private sunt încă interzise, chiar dacă nu mai sunt restricții de noapte. 

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.15, polițiștii de la Secția Rurală Ipotești au fost sesizați de un bărbat din Ipotești cu privire la faptul că la locuința unui vecin sunt adunate mai multe persoane care ascultă muzică la volum ridicat.     

La adresă polițiștii au găsit un localnic și trei tineri din municipiul Suceava, care au declarat că participă la o zi onomastică. Polițiștii au considerat că evenimentul poate fi încadrat la petrecere și le-au aplicat celor patru amenzi de 13.500 de lei. Proprietarul casei a mai încasat și o amendă de 500 de lei, pentru deranjarea ordinii și liniștii publice. 

 

Duminică seară, o acțiune de control a avut loc și în municipiul Fălticeni, fiind verificate mai multe localuri. Astfel, la un restaurant pe terasă, avea loc o petrecere de căsătorie, la care participau 30 de persoane, adulţi şi copii. La sosirea forţelor de ordine, o parte din participanţi au părăsit localul. Administratorul localului a fost amendat cu 2.000 de lei, în timp ce organizatorul cu 500 de lei. Restul persoanelor au primit avertismente, în baza Legii 55/2020, privind combaterea efectelor pandemiei de Covid.

 

Tot duminică seară, la Zvoriștea, pe terasa unui restaurant, a fost întreruptă o petrecere de botez la care participau în jur de 40 de persoane. În acest caz, s-a aplicat o amendă de 3000 de lei, administratorului localului.