Polițiștii de la Secția Rurală Marginea au avut parte de o nouă urmărire în trafic, din nou protagonist fiind un șofer beat, care a gonit până în fața casei sale, unde a abandonat mașina, încercând să se ascundă. Urmărirea nu a mai avut loc noaptea, ci la prima oră a dimineții de duminică.

În jurul orei 9.00, echipajul acționa pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, unde polițiștii au făcut semnal regulamentar de oprire unui Ford Focus. Șoferul și-a continuat drumul, urmărirea continuând pe o distanță de circa 3 kilometri, până în comuna Voitinel. Polițiștii au observat la un moment dat cum fugarul oprește mașina și încearcă să dispară pe jos. Polițiștii l-au prins însă pe bărbat în scurt timp. 

Intervenția a fost dificilă, polițiști din echipaj intervenind în forță pentru încătușare. S-a stabilit că este vorba de un localnic din Voitinel, Nicolae Davidean, care emana miros de alcool. Inițial, nu s-a reușit verificarea sa cu etilotestul, însă la Spitalul Municipal Rădăuți bărbatul în vârstă de 45 de ani a putut fi testat, rezultând concentrația de 1,03 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Acestuia i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. Pe lângă dosarul penal, bărbatul a încasat mai multe amenzi, pentru faptul că nu a respectat semnalele de oprire ale polițiștilor rutieri și pentru faptul că nu a avut asupra sa permisul de conducere și actele autoturismului. Totodată, a fost sancționat contravențional și pentru că a provocat scandal în curtea și în interiorul Spitalului Municipal Rădăuți.