Riscul producerii de inundații în urma ploilor din ultimele zile și a celor care urmează nu a trecut.

Printr-o nouă atenționare hidrologică, specialiștii de la Apele Române atenționează asupra pericolului existent în intervalul 17.06.2021 ora 11:00 – 18.06.2021 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice:

- Siret – afluenții mici aferenți sectorului aval confluență cu râul Suceava (județele: Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Vrancea și Galați),

- Bistrița (județele: Suceava, Harghita, Neamț și Bacău),

„Se ridică începând cu data de 17.06.2021 ora 11:00 avertizarea hidrologică din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.

În ultimele 24 de ore, cantitatea maximă de precipitații înregistrată în secțiunile monitorizate de ABA Siret a fost de 31 litri pe metrul pătrat, la SH Șendreni (râu Siret), județul Galați.

Nivelurile râurilor din bazinul hidrografic Siret au fost oscilante. Nu se înregistrează depășiri ale cotelor de apărare”, au mai spus cei de la Institutul National de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Anterior, pe 15 iunie, aceștia au emis o avertizare de tip cod galben și cod portocaliu referitor la riscul producerii de inundații în bazinul hidrografic Siret.