Medicul propus de managerul Alexandru Calancea pentru funcția de director medical al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, conf. univ. dr. Dimitrie Siriopol, are toate șansele să fie acceptat de conducerea Consiliului Județean, conform informațiilor noastre. După îndeplinirea procedurilor legale, dr. Siriopol își va prelua mandatul de la 1 iulie a.c..

Acesta a declarat, miercuri, că primul lucru pe care îl are în vedere este să schimbe percepția celor care cred că la spitalul din Suceava sunt probleme în ceea ce privește performanța și calitatea actului medical. „Lumea are o impresie extrem de greșită despre spital. Vreau să convingem oamenii că știm să facem medicină la Suceava, că aici este o bună calitate a actului medical. Spitalul este plin de oameni entuziaști și nu există nimic care să nu se poată face; tot ce se poate face la Iași se poate face, mai bine, aici”, a spus dr. Siriopol, care s-a arătat impresionat de nivelul de dotare și de pregătire profesională a marii majorități a personalului din spital. „Sigur că mai există și uscături, dar asta se întâmplă peste tot. Nu e legat de Suceava sau de România”, consideră medicul.

Totodată, el apreciază că între Spitalul de Urgență și Universitatea „Ștefan cel Mare” trebuie să existe o colaborare permanentă și foarte bună deoarece „nu pot progresa una fără cealaltă, toată lumea trebuie să crească profesional”.

În ceea ce privește partea administrativă a funcției pe care o va ocupa, dr. Dimitrie Siriopol a declarat că este adeptul disciplinei și al regulilor, „dar nu al biciului”. „Funcționăm după reguli și protocoale, nu după cum răsare soarele. Trebuie disciplină, dar nu sunt adeptul biciului, nu bat cu pumnul în masă. Până acum n-am întâlnit nici o problemă pe care să nu o pot discuta. Totul e să pui problema corect și să te ții de ea până o rezolvi”, a afirmat medicul.

El a mai spus că în paralel cu activitatea ca director medical va continua să profeseze ca medic, două, trei ore pe zi, și în cercetare, în studii clinice pentru care deja au fost demarate procedurile. De asemenea, va preda la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, unde este conferențiar, același grad didactic pe care l-a avut și la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași. „Am venit la Suceava să fac performanță. Nu cunoșteam spitalul, nu cunoșteam universitatea de aici, dar sunt toate condițiile pentru performanță”, a mai spus conf. univ. dr. Dimitrie Siriopol.