Echipa de juniori II a Clubului Sportiv Universitar din Suceava va participa la turneul final al Campionatului Național, la câteva zile după ce colegii lor mai mici au cucerit medalia de argint la întrecerea similară a juniorilor III, găzduită de municipiul Bacău. Competiția se va desfășura începând de miercuri, la Cluj-Napoca, și va beneficia de participarea celor mai bune opt echipe din țară. Formația antrenată de Vasile Boca, Ioan Tcaciuc și Petru Ghervan a fost repartizată în Grupa B, alături de CSM București, CSM Focșani și Fortuna București. Din Grupa B fac parte grupările Liceul „Liviu Rebreanu” Turda, AHC „Talentul este Cheia” București, Politehnica Timișoara și CSȘ 2 Baia Mare.

„Nu putem spune că grupa din care facem parte ne dezavantajează sau avantajează, având în vedere obiectivul propus. Trebuie să luăm fiecare joc în parte și să dăm tot ce putem pentru a câștiga. Ne așteptăm la un turneu extrem de greu, având în vedere valoarea echipelor participante, dar suntem pregătiți și ne dorim enorm de mult să ne apărăm titlul câștigat la această categorie de vârstă în urmă cu doi ani”, a declarat antrenorul principal Vasile Boca.

„Alb-albaștrii” vor debuta în competiție miercuri, la ora 15.00, împotriva formației Fortuna București, după care vor juca joi, de la ora 17.30, cu CSM București, și vineri, tot de la 17.30, cu CSM Focșani. Pentru a obține calificarea în semifinale, sucevenii trebuie să ocupe una din primele două poziții în grupă.

Toate partidele turneului final vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook a clubului Potaissa Turda.

CSU din Suceava se va baza la competiția de la Cluj-Napoca pe următorul lot de jucători:

Portari: Dragoș Podovei (2004), Florin Sîrghie (2004), Ștefan Leonte (2005).

Linia de 9 metri: Daniel Stanciuc (2004), Alexandru Reuț (2004), Bogdan Niculaie (2005), Adi Hreceniuc (2004), Codrin Radu (2005), Emilian Huțuleac (2004).

Extreme: Eric Moldoveanu (2004), Ștefan Armanu (2004), Sorin Grigore (2004), Claudiu Stejar (2004), Cătălin Zarițchi (2004).

Pivoți: Alex Focșăneanu (2004), Matei Tancău (2005), Rareș Florescu (2004).

Antrenori: Vasile Boca, Ioan Tcaciuc, Petru Ghervan.

Kinetoterapeut: Mihai Vornicu.