Persoanele care au primit cele două doze de vaccin își pot descărca adeverința de vaccinare în format electronic, direct din Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, de pe site-ul https://adulti.renv.ro. Adeverința poate fi descărcată și pe telefonul mobil.

Pașii care trebuie parcurși sunt prezentați de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19:

1. Accesați site-ul: adulti.renv.ro;

2. Apasați butonul roșu din partea stângă, jos: “Obțineți adeverința electronică de vaccinare”. Se va deschide „NOTĂ DE INFORMARE privind prelucrarea datelor cu caracter personal”, pe care va fi necesar să o parcurgeți în întregime;

3. Bifați ✅cele două căsuțe privind prelucrarea datelor cu caracter personal - ”Accept termenii”;

4. Introduceți CNP-ul persoanei vaccinate/pașaport + codul unic RENV (CNP virtual generat automat) și numărul de telefon pe care s-a făcut programarea sau care s-a folosit pentru introducere direct în RENV. Nu sunt necesare parola, username sau alte informații de autentificare.

Aceste date se introduc în partea centrală a ecranului, în căsuțele specificate: introduceți CNP și introduceți telefonul asociat.

5. Introduceți codul de validare pe care îl primiți prin SMS pe telefon;

6. Descărcați adeverința electronică de vaccinare. Fișierul primit (adeverința) este deja semnat electronic de către platforma. Documentul conține ambele date de vaccinare și datele de identificare ale persoanei.

CNCAV atrage atenția că adeverința nu poate fi descărcată din străinătate.

Pot apărea eventuale erori dacă programarea s-a făcut de către angajator și acesta nu a folosit numărul de telefon al persoanei programate la vaccinare, ci al instituției respective; dacă persoana s-a programat singură pe platformă și nu a introdus corect numărul de telefon sau a introdus alt număr de telefon decât cel pe care-l introduce acum la descărcarea adeverinței; dacă informațiile au fost introduse direct în RENV de către registrator la nivelul centrului de vaccinare și aceste date au fost greșit introduse.

CNCAV atenționează să informațiile din platforma de programare se pot verifica/corecta doar de către persoanele autorizate „În cel mai scurt timp se va încerca preluarea acestor date în RENV”, precizează CNCAV. Pentru situații speciale sunt date două adrese de e-mail: contact@renv.ro și covid@renv.ro.

Pentru mai multe informații accesați: http://bit.ly/adeverinta-rovaccinare.