O parte dintre suceveni au retrăit vineri seara senzația evenimentelor organizate înainte de pandemie, având parte de muzică live de calitate, vreme bună, companie plăcută, vinuri nobile și dulciuri savuroase, toate oferite în aer liber, în plăcuta locație de evenimente Eden Garden, amenajată pe Serpentine. Dar pe lângă dorința organizatorilor ca evenimentul să fie pe placul invitaților, acesta și-a atins scopul principal, de a fi unul caritabil, pentru ajutorarea copiilor cu dizabilități.

Iar un rol important în poveste l-a avut și Horia Brenciu, împreună cu orchestra sa, pe lângă faptul că a atras oameni dornici să îl revadă în concert, acesta dovedindu-se și “mână bună” pentru micuții cu probleme, prin donațiile atrase în timpul spectacolului său.

Evenimentul organizat de Școala de Etichetă și Bune maniere, Asociația O viață altfel, Asociația SEVA, Asociația Mamele Citesc și Asociația IDEVA a fost unul centrat pe eleganță, feminitate, atât prin ținutele afișate de organizatori și invitați, cât și prin tema aleasă - „Chapeau féminité!”.

Pornind de la expresie, a unui gest spontan care se poate traduce verbal - „Toată admirația!” sau, în ideea organizatorilor „Toată admirația noastră tuturor mamelor care au copii cu dizabilități! Femei puternice, pentru că au fost nevoite să devină astfel, pentru copii!”, evenimentul a decurs pe această temă, de la prezentarea de modă axată în special pe pălării și accesorii de păr, prezentarea unor cazuri de mame puternice, cu situații deosebite cu care se confruntă, până la concertul susținut de Brenciu, în centrul căruia a fot tot femeia.

Prezentarea de pălării, voalete și flori de mătase - creații ale Gabrielei Arion, care a venit de la Deva cu peste 80 de creații deosebite, pentru doamnele sucevene, s-a desfășurat în două părți, tinerele modele defilând cu grație printre invitați, avându-le alături pe două copile cu sindrom Down, extrem de bucuroase să fie în centrul atenției tuturor și să facă parte din demonstrația de modă.

În pauza dintre prezentări și concert, publicul a putut savura gustări rafinate și vinuri delicate, oferite de Cramele Cotnari, suficient cât să se relaxeze și să se bucure de primul concert live din ultimul an și jumătate.

 

Magicianul Horia Brenciu și cutiile cu donații

 

Momentul așteptat de cei mai mulți dintre invitați, concertul lui Horia Brenciu, acompaniat de HB Orchestra, a venit pe la apus de soare, cântărețul “încălzind” atmosfera cu melodii bine-cunoscute din repertoriul său național și internațional, cu felul său de a fi, vesel, șotios, glumeț, dar și cu gânduri bune, transmise celor prezenți.

Prezența sa i-a încântat în mod deosebit și pe micuții cu probleme – cei pentru care s-a și organizat evenimentul, aceștia dansând în fața scenei și cerându-i să continue să cânte ori de câte ori se oprea și anunța că s-a terminat concertul, mai în joacă, mai în serios.

Brenciu a demonstrat că le poate fi alături nu doar prin prezența la eveniment, ci și prin implicarea sa directă în strângerea de donații, oferindu-se să facă numere de magie pentru cei care pun bani în urne, pentru copii, iar apoi răsplătind cu CD-uri cu muzica sa pe donatori – ceea ce a făcut să “curgă” banii în urne, chiar și când nu a mai avut ce le oferi, decât mulțumiri directe.

De altfel, acest titan al diverstismentului din România, Horia Brenciu a și coborât de pe “piedestal”, adică scena pe care se afla, mergând prin public și cântând împreună cu oamenii cu vocea gâtuită de emoție “Îmi place să...fiu eu”, făcând glume și mobilizându-i pe toți (inclusiv cei care nu se ridicaseră de pe scaune) să participe la spectacol.

Pe lângă simpaticii și talentații membri ai HB Orchstra, Brenciu a mai avut și un invitat special, Irina Tănase, pe care a cunoscut-o la Vocea României, alături de care a cântat minunat, spre încântarea celor prezenți, care au avut parte de o seară fermecătoare, după multă vreme de teamă și restricții.