Ziua de sâmbătă a adus trei accidente rutiere în care au fost implicați tineri care conduceau motociclete. Doi dintre ei erau minori iar nici unul dintre ei nu are permis de conducere. Din păcate, unul dintre accidente i-a fost fatal tânărului în vârstă de 21 de ani care se deplasa pe o motocicletă.

Sâmbătă, în jurul orei 13.45, poliția a fost sesizată de producerea unui accident mortal la Ilișești. Din cercetări a rezultat că un localnic de 21 de ani, Claudiu Burduja, în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată, pe un drum comunal din Ilișești, a pierdut controlul în timp ce din sens opus venea un autoturism Fiat. Tânărul de pe motor ar fi virat brusc dreapta și nu a mai putut controla motocicleta. Acesta a intrat în șanțul betonat din partea dreaptă, după care frontal într-un cap de pod. Acest impact puternic i-a fost fatal tânărului în vârstă de 21 de ani, care a fost proiectat pe carosabil. Cercetarea la fața locului a indicat că nu a existat nici un fel de contact între autoturism și motocicletă. Tânărul de 21 de ani nu avea permis de conducere. Polițiștii au deschis dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă, în cadrul căruia vor stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul mortal.

• La 15 ani, pe motocicletă enduro, a intrat frontal în mașina care venea din sens opus

Tot sâmbătă, în jurul orei 16.30, un băiat de 15 ani, din Șcheia, în timp ce conducea o motocicletă tip enduro pe drumul pietruit Sihăstria Dragomirna, în comuna Mitocu Dragomirnei, a derapat, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus din sens opus de un bărbat în vârstă de 39 de ani, din municipiul Suceava. În urma impactului, minorul de 15 ani a fost rănit. Evident, minorul nu posedă permis de conducere iar motocicleta nu era înmatriculată. Polițiștii i-au testat pe ambii cu etilotestul, rezultând că nu au consumat băuturi alcoolice. În primă fază, polițiștii au deschis dosar penal pentru infracțiunile de „vătămare din culpă”, ”conducerea unui vehicul neînmatriculat” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

• Alt motociclist minor, lovit de o mașină care nu i-a acordat prioritate

Sâmbătă seară, puțin după ora 21.00, poliția a fost sesizată de un alt accident între o mașină și o motocicletă, la Roșcani-Liteni. În acest caz, pe motocicletă era un minor de 16 ani, care se deplasa însă regulamentar. Din cercetările preliminare ale poliției rezultă că o femeie în vârstă de 31 de ani, din Roșcani-Liteni, în timp ce conducea un Opel Vectra, pe un drum comunal neclasificat, când a ajuns în centrul satului Roșcani, a pătruns pe drumul județean 208C, fără a acorda prioritate motocicletei Yamaha, condusă de băiatul de 16 ani. Din primele evaluări medicale a rezultat că în urma impactului tânărul nu a suferit leziuni grave. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.