Zilele trecute, municipiul Suceava a găzduit un turneu de Categoria „Gold”, din cadrul Circuitului Național Tenis Partener. Cupa „Select” a fost dedicată jucătorilor amatori și s-a desfășurat pe terenurile de zgură de la Complexul Sportiv „Unirea”.

Pentru o triere echilibrată a participanţilor, turneul a fost structurat pe patru niveluri de valoare în proba de simplu. Tabloul de concurs de la Nivelul 5 a fost disponibil tenismenilor începători, în timp ce Nivelurile 6, 7 și 8 s-au adresat practicanţilor acestui sport din ce în ce mai avansaţi. De asemenea, în programul competiției s-a aflat și un turneu de dublu, de Nivelul 6, care s-a încheiat cu victoria perechii sucevene Constantin Bălan / Petru Vicovanu, care a trecut în ultimul act de cuplul botoșănean Cătălin Viorel Luca / Eusebiu Condrea.

Finala de simplu, de la Nivelul 5, a fost o afacere între localnici, câștig de cauză având Tiberiu Serdenciuc, după un succes în două seturi, 6-3, 6-4, în fața lui Adrian Chidinciuc.

La Nivelul 6 s-a impus Cătălin Viorel Luca, din Botoșani, la capătul unui joc decisiv extrem de disputat în compania suceveanului Titi Dimofte, terminat cu scorul de 7-5, 4-6, 7-5.

La fel de echilibrată a fost și finala concursului de Nivel 7, dintre Heinrich Badău, din Bistrița, și localnicul Sergiu Ceucă, încheiată cu scorul de 7-5, 5-7, 6-4 în favoarea jucătorului din Ardeal.

Învingătorul întrecerii de la Nivelul 8 a fost Daniel Cosmin Lăzăruc, din Botoșani, care a dispus de Alexandru Sabin Chiorescu, din Dorohoi, în meciul decisiv pentru titlu.