Un motociclist care le-a atras atenția polițiștilor pentru că nu avea cască și plăcuțe de înmatriculare pe spate nu a oprit la semnal și a încercat să-și piardă urma, numai că la intrarea pe un drum forestier a pierdut controlul asupra vehiculului pe două roți. S-a întâmplat vineri seară, în jurul orei 20.00, pe drumul județean din satul Falcău, comuna Brodina, unde acționa o patrulă de la Compartimentul Rutier Vicovu de Sus.

Polițiștii au întâlnit, pe direcția Straja-Ulma, două motociclete, din care a doua nu avea plăcuță cu număr. Semnalul de oprire prin semnale acustice și portavoce a fost ignorat, cum se întâmplă foarte des în cazul motocicliștilor care nu au documentele în regulă.

La un moment dat, motociclistul a intrat de pe drumul județean pe un drum forestier, unde a pierdut controlul și a ieșit în decor. Aici, polițiștii l-au imobilizat și încătușat. Tânărul nu avea leziuni. S-a constatat că este vorba de un tânăr în vârstă de 18 ani, din Straja, care nu are permis de conducere.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date europeană a rezultat faptul că motocicleta este înmatriculată în Italia și figurează ca fiind furată din anul 2012.

Motocicleta a fost dusă la sediul Poliției Vicovu de Sus, fiind sigilată în vederea continuării cercetărilor. În primă fază s-a deschis dosar penal pentru infracțiunea de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și se continuă verificările privind proveniența motocicletei care figurează ca furată.