Un tânăr în vârstă de 22 de ani, care conducea un microbuz cu remorcă, a atras atenția unui echipaj de poliție de la Câmpulung Moldovenesc, care i-a făcut semnal de oprire, după ce șoferul a efectuat o manevră de depășire pe linia continuă. S-a întâmplat joi, în jurul orei 10.40, când un echipaj de la Compartimentul Rutier Câmpulung Moldovenesc efectua control trafic pe DN 17, în municipiu.

La volanul microbuzului care circula pe direcția dinspre Suceava spre Vatra Dornei era un tânăr din Vaslui, care a prezentat la control permisul de conducere categoria B. Luat la întrebări, acesta a dat din umeri cu privire la categoria de permis. Pentru ansamblul de vehicule pe care-l conducea, tânărul avea nevoie de permis D+E.

În aceste condiții, pe numele vasluianului a fost deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Polițiștii au mai constatat că tânărul nu avea cartela tahograf introdusă în aparat, astfel că a încasat și o amendă de 6.000 de lei, în baza OG 37/2007, privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.