Șase copii minori au rămas fără un acoperiș deasupra capului în noaptea de miercuri spre joi, după ce un puternic incendiu provocat de un unchi le-a mistuit casa. S-a întâmplat în satul Păiseni, comuna Cornu Luncii, iar autorul a fost prins spre dimineață. Acesta se numește Ionel Vasiliu, are 27 de ani, și ar mai fi fost internat la Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung. Ceea ce s-a petrecut în plină noapte depășește orice închipuire și nu poate fi decât rodul unei minți bolnave. Bărbatul a provocat un adevărat haos în sat și a dat foc la case, grajduri și depozite de furaje pentru animale. Localnicii spun că piromanul aprindea focurile râzând, fără nici un fel de remușcare.

Alarma de gradul zero s-a dat după miezul nopții. Nu mai puțin de șase incendii au fost provocate intenționat între orele 01.00 și 04.00, iar pompierii au deplasat forțe importante pentru a reuși să facă față avalanșei de incendii. În primă fază au fost incendiate locuințele a doi proprietari care se învecinau, în aceeași curte. Una dintre acestea a fost afectată aproape în întregime, iar la a doua au ars bunurile dintr-o încăpere. Prima casă aparține surorii piromanului, iar a doua chiar celui care a pus focul.

Câteva zeci de minute mai târziu, un alt incendiu a fost semnalat la patru stoguri de fân, aflate la aproximativ 150 de metri distanță de cele două case arse. Circa 10 tone de fân s-au făcut scrum în scurt timp. În timp ce pompierii se luptau cu flăcările, un alt incendiu a izbucnit la aproximativ 3 km distanță, la un adăpost de animale, care a ars în totalitate. Focul a afectat parțial și o anexă a proprietarului învecinat. Ultimul incendiu a fost anunțat spre ora 4.00. Un alt stog de fân a fost incendiat (la 1 km distanță) și au ars aproximativ 5 tone de furaje.

În toată această nebunie, cinci femei au suferit atacuri de panică și au avut nevoie de ajutorul echipajelor medicale de pe ambulanțele SMURD. O tânără de 24 de ani care este însărcinată a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare.

La fața locului au intervenit pompierii militari, dar și lucrătorii SVSU Cornu Luncii, Mălini și Baia, cu 8 autospeciale. Flăcările au fost lichidate în jurul orei 06.00. Între timp, Ionel Vasiliu, care mai are și alte dosare penale, a fost reținut și apoi internat la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Suceava. Acesta urmează să fie expertizat pentru a se stabili dacă a comis faptele cu discernământ. În funcție de ceea ce vor stabili medicii, anchetatorii vor lua o decizie.

Între timp, comunitatea din Cornu Luncii s-a mobilizat pentru a ajuta familia cu șase copii rămasă fără casă. Primarul Gheorghe Fron a spus că s-au luat deja primele măsuri și că prin sprijinul primăriei și al celorlalți oameni din comună familia se va putea muta într-o casă nouă în aproximativ două luni, adică până va veni anotimpul friguros. Potrivit lui Gheorghe Fron, ajutoare vor primi și celelalte familii afectate de acțiunea piromanului, mai puțin cel care a provocat întreaga nebunie din noaptea de miercuri spre joi.