Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava au avut sâmbătă o altfel de misiune la Cetatea de Scaun. Nu a fost nevoie de vreo intervenție pentru acordarea de ajutor vreunui participant la Festivalul Medieval, nici a vreunui vizitator. Nicoleta Daneliuc, o suceveancă aflată la acest eveniment a auzit un mieunat, iar când a ajuns în zona de unde veneau sunetele și-a dat seama că este vorba de o pisică. Mica felină intrase într-o încăpere unde se pregătea pulberea. În spatele manechinelor și barelor de protecție există un hău de peste 20 de metri adâncime, iar animalul a căzut acolo.

”Nu știm de câte zile stă acolo, fără apă, mâncare și lumină. Mieuna într-una neputincioasă, mai ales când auzea vocile oamenilor.  Pompierii s-au echipat, legat, ancorat, și-au pregătit planul de bătaie, unul dintre ei a coborât legat cu funii, pisica a dat ceva bătaie de cap căci era speriată, însă în câteva minute era sus. La lumină și civilizație. Un motan pe cât de mare, frumos și iubăreț, pe-atât de slab. După mieunat crezusem că-i un pui, însă bietul de el atât mai putea. Lumea i-a felicitat, aplaudat și le-a strâns mâinile. Am auzit un tată spunând fetiței…uite, așa se salvează animalele! Iar preț de câteva secunde parcă am trăit un sentiment de speranță într-o lume mai bună! Alături de eroii îmbrăcați în roșu și de oamenii care au privit atât de firească munca lor în a salva și animale!”, a scris Roxana Ciornei pe pagina de facebook Casa lui Patrocle.

Tot Roxana Ciornei a anunțat că motanul este castrat și extrem de afectuos și este posibil să fi fost pierdut de stăpân. Între timp, felina a fost cazată provizoriu și își așteaptă vechiul stăpân sau unul nou.

Administratorul Asociației Casa lui Patrocle a dorit să le mulțumească personal celor de la ISU Suceava pentru misiunea de sâmbătă, dar și pentru altele în care au fost implicați de-a lungul timpului.

”Ca și autoritate a României, #ISU și #pompierii ne ridica societatea la nivel de umanitate. În toți acești ani am salvat multe vieți împreună. Iar responsabilitatea cu care au acționat de fiecare dată când le-am cerut sprijinul, respectul față de animale, grija cu care ne-au pus în brațe fiecare suflet salvat - sunt licuricii, luminile și speranțele din capătul unui tunel. Iar într-o societate care încă nu are cultura respectului drepturilor și protecției animalelor, acești oameni sunt un exemplu. Par a ne trage după ei, în sus. Către lumină! Povesti despre cei care sunt, dar nu par eroi! #ISUBucovina Suceava, #paramedici #pompieri #eroi Suntem mândri de voi! Și în România, și în Grecia și vă purtăm numele peste tot!”, a scris Roxana Ciornei.