Prima zi de examinare națională din sesiunea de toamnă a bacalaureatului s-a remarcat prin numărul mare de absenţi.

Luni, 16 august, a avut loc proba scrisă la Limba și literatura română, la care, din cei 534 de candidați, doar 410 au fost prezenți, după cum a informat Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

Practic, mai mult de un sfert dintre cei programați la examinare (mai exact 124) au lipsit nejustificat.

La prima probă a examenului național, ediția de toamnă, nu au fost persoane eliminate.

Examenul național de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021, continuă marți, 17 august, cu proba obligatorie a profilului, la care sunt așteptați 895 candidați, iar miercuri, 18 august, cu proba la alegere a profilului și a specializării, la care ar trebui să se prezinte 748 candidați.

În județul Suceava, pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 1.271 candidați, dintre care 917 candidați din promoția curentă, respectiv 354 candidați din promoțiile anterioare.

Organizarea și desfășurarea examenelor se face în 3 de centre, iar evaluarea lucrărilor într-un centru zonal de evaluare, la LPS Suceava.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 31 august (până în ora 12:00).

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00-18:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie.