Două case au fost distruse în totalitate de incendii izbucnite pe fondul folosirii intense a sistemelor de încălzire, una la Probota - Dolhasca și una la Izvoarele Sucevei.

Prima alarmă de incendiu s-a dat miercuri, în jurul orei 14.30, la Dolhasca. Pompierii de la Punctul de Lucru Dolhasca s-au deplasat cu trei autospeciale cu apă în satul Probota, unde s-a anunțat că a luat foc o casă.

Pompierii au găsit un incendiu deja generalizat la casa de locuit. Focul a mistuit în totalitate casa, cu bunurile din interior.

Incendiul a pornit de la jar sau scântei căzute din soba cu acumulare de căldură.

În noaptea de miercuri spre joi, la ora 1.45 din noapte, o altă alarmă de incendiu s-a dat la Izvoarele Sucevei.

Pompierii de la Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Moldova Sulița, au intervenit cu trei autospeciale de apă, găsind o casă din lemn care ardea generalizat. În pericol erau și câteva anexe din apropiere.

Focul a fost lichidat joi dimineață, la 6.30.

Nici în acest caz nu s-a putut salva nimic din locuință.

Au ars casa, având parterul construit din zidărie, iar mansarda și acoperișul din lemn, pe o suprafață de aproximativ 130 de metri pătrați, elemente de mobilier, electrocasnice și alte bunuri din interiorul acesteia.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este jar sau scântei provenite din coșul de fum deteriorat”, au transmis pompierii militari suceveni.