Primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut parte din delegația celor 10 primari de municipii, care s-au întâlnit vineri, la Palatul Victoria, cu prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, cu ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, cu ministrul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice, Cseke Attila, dar și cu alți reprezentați ai Guvernului.

Ion Lungu a spus că a avut o discuție constructivă cu premierul României și o parte a echipei guvernamentale, pe tema fundamentării bugetului de stat pentru anul 2022, precum și alte teme de actualitate ale primarilor, unele fiind rezolvate pe loc.
„Am discutat probleme legate în primul rând de fundamentarea bugetului pentru anul 2022, respectiv:
- menținerea cotelor din impozitul pe venit la 65%;
- subvenționarea energiei termice pentru anul 2022;
- creșterea plafonului privind fondurile rambursabile;
- asigurarea de la bugetul de stat a costurilor privind bursele școlare și cheltuielile legate de transportul gratuit al elevilor;
- finanțarea de la bugetul de stat a creșelor;
- transferarea de la Guvern a suprafețelor de teren necesare pentru dezvoltarea municipiilor reședință de judeţ care au un deficit însemnat de teren pentru dezvoltare”, a spus Ion Lungu.

Unele din probleme s-au rezolvat pe loc, cum ar fi :
- cota 65% impozit pe venit;
- 90% cheltuieli pentru protecție socială suportare de Guvern;
- suportarea plafoanelor minime la burse de la Guvern;
- cheltuielile legate de transportul gratuit al elevilor;
- asigurarea limitelor pentru plafoanele de contactare și trageri la creditele rambursabile.

„Pentru celelalte probleme ridicate a rămas să ne întâlnim o dată pe lună cu domnul prim-ministru, să le rezolvăm punctual, pentru unele dintre ele fiind necesare hotărâri de guvern sau legi promovate prin parlament. Mulțumim premierului pentru discuția constructivă pe care am avut-o și disponibilitatea de care a dat dovadă. Sunt convins că problemele ridicate de Asociația Municipiilor din România vor fi rezolvate în  perioada următoare”, a adăugat Ion Lungu, care este prim-vicepreședinte al AMR.