Gruparea CSU din Suceava își continuă parcursul excelent în Liga Națională de handbal masculin, în 2022. După trei victorii care au avut darul să-i îndepărteze de zona inferioară a clasamentului, handbaliștii pregătiți de Petru Ghervan, Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei au reușit să scape neînvinși miercuri seară dintr-o deplasare dificilă, la Vaslui, partida încheindu-se nedecis, 24-24.

Meciul dintre ocupantele pozițiilor a opta și a noua în primul eșalon valoric al handbalului românesc a început cu formația gazdă la timonă. Avându-i pe portarul Petrila în zi fastă și pe Acatrinei inspirat pe faza de atac, trupa antrenată de Gabriel Armanu a controlat primul mitan și a intrat la pauză cu un avantaj de 4 goluri, scor 13-9.

„Universitarii” au revenit însă mult mai hotărâți de la cabine. Au evoluat compact în apărare, iar fazele ofensive le-au rezolvat mult mai simplu și eficient. Ca urmare, avansul vasluienilor a început să se topească ușor, ușor, astfel că în minutul 47 tabela de marcaj indica egalitate, 19-19. Imediat, sucevenii au fost nevoiți să suporte eliminările lui Loic, Furak și Stanciuc în decurs de doar câteva secunde, iar gazdele au profitat de avantajul numeric de pe teren, distanțându-se din nou, la 22-19, în minutul 52.

„Alb-albaștrii” nu și-au pierdut însă speranța, continuând să joace cu determinare și să creadă în șansa lor, într-un final electrizant de meci. Vasluienii conduceau cu 24-21 în minutul 57 și păreau scăpați în câștigători, numai că „universitarii” au marcat de trei ori la rând prin Ștefan, Loic și Stanciuc, având chiar posibilitatea să câștige confruntarea la ultimul atac al partidei.

Un nou meci reușit, așadar, pentru gruparea suceveană, pentru care urmează duelul de pe teren propriu cu HC Buzău, care va avea loc duminică, începând cu ora 17.30.

CSU din Suceava: Makaria, Grigoraș, Duman – Loic (5 goluri), Kbilashvili (5), Tîrzioru (4), Furak (2), Ștefan (2), Juverdianu (2), Balasz (2), Stanciuc (1), Lupu (1), Bologa, Szasz, Vizitiu, Urdă.