Două accidente cu victime pietoni s-au produs pe 2 august, în orașul Gura Humorului, în unul din cazuri fiind răniți doi pietoni, tată și fiu. Din fericire, accidentele nu s-au soldat că vătămări corporale grave.

Primul eveniment rutier a avut loc în jurul orei 13.00. Din primele cercetări ale polițiștilor rezultă că un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Gura Humorului, care conducea un Renault Kangoo, pe strada Piața Republicii, pe banda I de circulație, având direcția spre Păltinoasa, a surprins și accidentat doi pietoni, care s-au angajat în traversarea neregulamentară a părţii carosabile, din dreapta spre stânga șoferului, prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător. Bărbatul în vârstă de 42 de ani și fiul său de 10 ani au ajuns la spitalul din localitate, dar nu au rămas internați. 

Șoferul nu era băut, iar din primele cercetări rezultă că acesta nu are vină pentru accident.

Al doilea accident s-a petrecut la 15.45, pe strada Mihail Kogălniceanu din Gura Humorului.

Un tânăr în vârstă de 32 de ani, din Bălcăuți, care conducea o autoutilitară Iveco, a acroșat un tânăr în vârstă de 17 ani, din Sucevița, care traversa drumul în fugă.

Minorul a ajuns la Spitalul orășenesc Gura Humorului, unde i s-a stabilit diagnosticul „contuzionat prin accident rutier”, fără probleme deosebite.  

Din primele cercetări efectuate la faţa locului de polițiști a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face pietonul, care s-a angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător, în fugă.

Așadar, concluzia ar fi că este nevoie de mai multă atenție la traversare, atât în mediul urban, cât și în cel rural. Iar șoferii ar trebui să fie mult mai atenți la condus preventiv în cazul copiilor sau vârstnicilor, cei care cad victime cel mai des în accidente în timpul traversării drumului.