Copiii, dar și adulții din Moara, au începând de zilele trecute un parc de joacă modern. Construit din bani de la bugetul local, spațiul de joacă este primul de acest fel din comună. Primarul Eduard Dziminschi a anunțat că e doar începutul și că în viitor vor apărea și alte spații similare.

Construit pe 2.400 de mp, spațiul de joacă a costat aproximativ 400.000 de lei. Pe lângă echipamentele de joacă destinate celor mici, au fost montate și aparate de fitness, astfel încât oricine dorește să practice activități sportive o poate face la orice oră. ”Acest spațiu trebuia să fie finalizat mai repede, dar, din păcate, am avut o problemă cu firma care trebuia să livreze echipamentele, așa încât totul s-a decalat. Sper că oamenii din comună se vor bucura de acest spațiu, dar reacțiile pe care le-am văzut au fost doar pozitive”, a arătat primarul Eduard Dziminschi.

În zona parcului de joacă au fost montate și bănci și au fost amenajate alei pietonale, astfel încât accesul să se facă în condiții civilizate.

În lucru, în Moara este și una din cele mai lungi piste de biciclete din județ. Măsoară 6 kilometri, iar lucrările demarate în primăvara acestui an se vor finaliza cel mai probabil anul viitor. Lucrarea este ”la pachet” cu asfaltarea drumului principal din Moara Nica și Moara Carp și presupune inclusiv construcția unul canal de preluare a apelor pluviale.