Locuitorii cartierului Europa, amenajat pe dealul Tătărași, vor beneficia de gaz metan de anul viitor, lucrarea de extindere a rețelei de utilități fiind prinsă în planul investițional al companiei Delgaz Grid (fosta E.ON Distribuție).

„Veste bună pentru locuitorii cartierului Europa – reprezentanții Delgaz Grid ne-au anunțat că în planul lor de investiții pentru anul viitor este prins și acest cartier, de pe dealul Tătărași – străzile Viena, Paris, Madrid, Londra. Investiția va fi demarată la 1 ianuarie 2023, cu întocmirea documentației tehnice, în termen de 60 de zile, obținere acorduri, avize și alte autorizații necesare – 30 de zile, execuția, recepția și punerea în funcțiune a obiectivelor/conductelor – termen de 90 de zile”, a anunțat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Cartierul Europa este al doilea cartier de case pentru tineri din municipiul Suceava, terenurile fiind oferite gratuit de primărie, în baza legii 15/2023, infrastructura stradală, rețelele de utilități (apă, canalizare, energie electrică) și iluminatul public fiind realizate de administrația locală, în timp, cu fonduri din bugetul propriu.