Polițiștii de la Serviciul Rutier Suceava, alături de colegii de la subunitățile rutiere din județ, au organizat, în intervalul 30 septembrie – 2 octombrie, ample acțiuni de control al traficului, derulate ziua cu radarul, pentru combaterea vitezei, și noaptea pentru depistarea șoferilor băuți.

Atrage atenția numărul mare de permise reținute, aproape 60, din care 36 pentru depășiri ale limitelor de viteză cu mai mult de 50 de km/h. În toate cazurile de acest gen, respectivii s-au ales, pe lângă amenzi, și cu suspendarea permisului de conducere pentru 90 de zile.

Au fost și câteva cazuri în care cei depistați de radar cu viteză peste cea legală erau și băuți.

Într-unul din cazuri, a fost vorba chiar de o alcoolemie foarte mare. Pentru ca ”meniul” să fie complet, șoferul pericol public nici nu a oprit la semnalul polițiștilor și s-a angajat într-o urmărire periculoasă.

Pe 1 octombrie, în jurul orei 17.00, un echipaj de la Secția Rurală Marginea, care acționa pe DN 2E, la Horodnic de Sus, a înregistrat un autoturism care rula cu 102 km/h.

După cum am mai arătat în Monitorul de Suceava, șoferul nu a oprit la semnal și a gonit în jur de 6 kilometri, oprind în cele din urmă. La volan era un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Burla, care avea o concentrație de 1,01 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Din păcate, acesta este doar un exemplu al inconștienței de care dau dovadă o parte dintre șoferii suceveni.