Un echipaj al Poliției Locale Suceava a sesizat, luni noapte, Poliția municipiului Suceava cu privire la faptul că pe strada Ana Ipătescu, pe bulevardul principal al orașului, un Mercedes condus în mod suspect a acroșat cu roata dreapta față o bordură, suferind avarii.

Echipajul rutier ajuns la fața locului a găsit mașina avariată, cu janta ruptă și pneul avariat, iar lângă autovehicul o femeie și un bărbat.

Femeia, o tânără în vârstă de 24 de ani, din Brodina de Jos, a declarat verbal că ea s-a aflat la volan, deși polițiștii din primul echipaj au relatat că la volan părea să fi fost bărbatul, un sucevean în vârstă de 37 de ani. Cei doi au fost puși să sufle în etilotest. În scurt timp s-a constatat că ambii erau în stare avansată de ebrietate. Tânăra de 24 de ani avea concentrația de 1,25 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, în timp ce bărbatul de 37 de ani 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta din urmă nu a vrut să meargă la spital pentru a i se recolta probe de sânge, susținând că nu el a condus mașina. El a fost încătușat după ce ar fi devenit recalcitrant, susțin polițiștii. La spital, acestuia i s-a prelevat doar o probă de sânge, refuzând să îi fie recoltată și o a doua.     

Polițiștii rutieri suceveni au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” și continuă ancheta. În primă fază nu s-a putut concluziona cine s-a aflat la volanul mașinii Mercedes.