Un bărbat judecat pentru tentativă de omor, după ce și-a înjunghiat un consătean și l-a lovit pe un al doilea, care a sărit în ajutorul victimei, și-a aflat joi pedeapsa finală pe care o are de executat. Magistrații de la Curtea de Apel Suceava au menținut soluția colegilor de la Tribunal și l-au condamnat pe Nicolae Grigoraș la o pedeapsă de 7 ani și 9 luni de închisoare. Bărbatul a fost găsit vinovat pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor, dar și pentru infracțiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice.

În luna martie a acestui an, o discuție care a avut loc în barul ”La Rică” din satul Budeni, orașul Dolhasca, s-a lăsat cu victime și o persoană trimisă în spatele gratiilor.

Pe fondul unui conflict izbucnit din mai nimic, Nicolae Grigoraș, în vârstă de 46 de ani, l-a lovit pe un consătean mai tânăr, în vârstă de 22 de ani, pe care l-a și înjunghiat în zona abdomenului. În apărarea celui lovit a sărit un bărbat de 52 de ani, care a fost agresat și el de Nicolae Grigoraș. Pentru aplanarea scandalului și pentru reținerea bărbatului violent s-a sunat la 112. Polițiștii care au ajuns la fața locului l-au găsit pe Nicolae Grigoraș într-o stare de agitație, motiv pentru care l-au încătușat. Inculpatul a stat o perioadă la Psihiatrie, după care a fost mutat în arestul poliției județene. Agresorul se află după gratii de la data comiterii faptei.