20 de părinți care au copii în clasele a III-a și a IV-a la Centrul Școlar de Educaţie Incluzivă„Sf. Andrei” din Gura Humorului au participat recent la dezbaterea „Violența, ultimul refugiu al incompetenței”.
Scopul activității, organizată și susținută de profesorii Ortenzia Leșinschi, Lucica Țebrean, Gabriela Sîrbu și asistentul social Georgeta Balmoș, a fost acela „de a întări relația Familie-Școală în lupta noastră de reducere a actelor de violență”.
Părinții au urmărit un scurt material video semnificativ pentru tema abordată, o prezentare cu conținut explicit referitor la legătura dintre mediul familial și comportamentul copiilor, au împărtășit propriile experiențe, apoi au completat un chestionar. Cu acest prilej, a fost prezentată și cartea „Factorul familial în etiologia delincvenței juvenile”, scrisă de asistentul social Georgeta Balmoș.
„Ideea mea de a publica cartea a apărut atunci când am înțeles că unii copii agresivi, violenți la școală, <reproduc> comportamentul părinților. Este singura carte care se adresează părinților, pentru ca ei să înțeleagă că primele comportamente agresive și/sau viitoare comportamente de delincvență se învață în familie. Este important, de asemenea, ca activitățile din cadrul școlii să implice și familia”, a explicat Georgeta Balmoș. Activitatea de la Gura Humorului face parte din Campania „19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor”.
Comentarii