Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi a organizat recent „Gala premianților”, un eveniment festiv în cadrul căruia au fost felicitați și aplaudați elevii din promoția 2019-2023, cu rezultate deosebite.

Șef de promoție, cu media generală a anilor de studiu 10, este Theodora Elena Bărbuță. Au fost laureați cu distincția „Ion Nistor”, media generală a anilor de studiu peste 9,90, elevii: Elena-Doruța Coroamă – clasa a XII-a C, Oana-Mădălina Juravle, clasa a XII-a C, și Denisa Simionesi – clasa a XII-a E - cu media 9,99; Sergiu Chelba – clasa a XII-a A, Denisa Ciobâcă – clasa a XII-a A și Anastasia Moloci – clasa a XII-a C - cu media 9,98; Flavia-Elena Bîrsan – clasa a XII-a C, Matei Fâșcu - clasa a XII-a E, și Paula-Denisa Ungurean - clasa a XII-a E - cu media 9,94; Letiția-Adelina Hrihorov - clasa a XII-a C - cu media 9,93; Petruța-Maria Bădeliță - clasa a XII-a C - cu media 9,92; Emilia Scutaru - clasa a XII-a E, Daniela Șcheul - clasa a XII-a F și Adela Țicșa - clasa a XII-a F - cu media 9,90.  

În cadrul Galei premianților, organizată și moderată de directorul Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, prof. Adrian Puiu, s-a mai acordat distincția „I.G. Sbiera” - media 10 în clasa a XII-a, elevilor Sergiu Chelba - clasa a XII-a A, Marius Vicol - clasa a XII-a A, Robert Solcan - clasa a XII-a B, Adriana Susnovici - clasa a XII-a B, Theodora-Elena Bărbuță - clasa a XII-a C, Elena-Doruța Coroamă - clasa a XII-a C, Oana-Mădălina Juravle - clasa a XII-a C, Anastasia Moloci - clasa a XII-a C, Matei Fâșcu - clasa a XII-a E, Emilia Scutaru - clasa a XII-a E, Denisa Simionesi - clasa a XII-a E și Daniela Șcheul - clasa a XII-a F.

Elevii au primit diplome onorifice și premii în valoare de peste 7.500 de lei, asigurate, pentru al cincilea an, de Compania EGGER România, care, prin reprezentantul său, director Alina Chifan, a sprijinit demersurile educaționale ale colegiului rădăuțean în mod constant în ultimii ani. Șefa de promoție a primit un premiu special din partea Asociației de Părinți, reprezentată de președinte Adriana Kurtoglu. Toți cei 228 de absolvenți au primit diplome onorifice de absolvire, din partea profesorilor diriginți.

 

·        Tradiție, excelență, performanță

La cursul festiv și la „Gala premianților” a participat conducerea colegiului, reprezentată de director Adrian Puiu, director adjunct Luminița Lăzărescu și consilier educativ Miriam Leon-Postolache, conducere care le-a transmis felicitări și mult succes tuturor celor 228 de absolvenți. Mulțumiri din partea conducerii colegiului au fost direcționate și către profesorii diriginți: Gabriela Coajă - clasa a XII-a A, Raluca Nanu - clasa a XII-a B, Loredana Strugariu - clasa a XII-a C, Gheorghe Cotos, Andreea Mălina Panciuc/Lungu, Ioana Buzic - clasa a XII-a D, Iulian Halip - clasa a XII-a E, Raluca Juravle - clasa a XII-a F, Nicoleta Mitrofan - clasa a XII-a G, pentru managerierea colectivelor de elevi de-a lungul celor 4 ani, dar și pentru implicarea și organizarea finalului de an școlar.

Cursul festiv a fost moderat de dirigintele amfitrion, prof. Iulian Halip, și s-a bucurat de prezența primarului Bogdan Loghin, care a transmis și un cuvânt de început. Au mai fost prezenți: directorul colegiului, prof. Adrian Puiu, directorul adjunct, prof. Luminița Lăzărescu, care a dat citire și listei cu premii și distincții obținute de elevii generației pe parcursul celor 4 ani la fazele județene și naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare, dar și reprezentantul părinților, Mihaela Horodincă.

Directorul Adrian Puiu a transmis mulțumiri tuturor celor implicați în organizarea Galei premianților și organizarea cursului festiv, întregii comunități școlare „Hurmuzachi”, „care, întotdeauna, și-a onorat și apreciat așa cum se cuvine blazonul: <tradiție, excelență, performanță>”.