Un bărbat a ajuns în arestul Poliției și s-a ales și cu dosar penal după ce a provocat un accident soldat cu moartea unei persoane. Pentru a scăpa basma curată, șoferul care era beat turtă a încercat să dea vina pe mort, indicând că acesta ar fi condus mașina. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit care a fost realitatea și l-au pus sub acuzare pe vinovat. Accidentul s-a produs duminică, în jurul orei 20.00, pe drumul comunal 85E, care leagă Dornișoara de Poiana Stampei.

Ioan Aciobăniței a ignorat faptul că a consumat foarte multe băuturi alcoolice și s-a urcat la volanul propriei mașini, un VW Transporter. Pe bancheta din dreapta se afla un amic, iar în timpul deplasării, din motive care urmează să fie lămurite, șoferul nu a mai putut stăpâni mașina, care s-a răsturnat. Pasagerul a murit aproape pe loc, iar la fața locului, prin intermediul serviciului unic de urgență 112, au fost chemate poliția și ambulanța. Echipajul medical nu a mai putut face decât să constate decesul bărbatului. În schimb, șoferului i s-a cerut să sufle în etilotest, ocazie cu care s-a stabilit o valoare de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ioan Aciobăniței a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore și este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de ,,ucidere din culpă” și  ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului”.