În această lună, cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială Zamostea au organizat, la Căminul Cultural din comună, spectacolul caritabil „Darul lui Moş Nicolae”.

Formarea şi educarea unui comportament tolerant, empatic faţă de persoanele defavorizate, au fost obiectivele principale urmărite în acest proiect.

Pe scena zamosteană au urcat invitaţi de seamă, care au oferit publicului colinde şi dansuri.

Vestea Naşterii Mântuitorului s-a auzit de la grupul folcloric „Bilcuţa” din Bilca, condus de prof. Elena Negru, de la ansamblul „Stejărelul” din Cajvana, condus de prof. Iulian Ciotu, şi de la elevii clasei a II-a de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava, alături de prof. Laura Gligă.

Dansul popular a fost oferit de copiii Şcolii de dans „Booghi Dance” Siret şi de cei ai Ansamblului „Stejărelul”.

Alături de invitaţi, pe scenă au evoluat şi copiii de la grupele preşcolare şi clasele primare din comună.

Partener în această activitate a fost Primăria comunei Zamostea, reprezentată de primar Vasile Haliuc, iar sponsorii au dat o mână de ajutor pentru ca acest proiect să-şi atingă scopul: Parohia Sfântul Ioan Botezătorul, preot paroh Dorel Haiduc; primarul Vasile Haliuc; familia Bessie din Belgia; ing. Ovidiu Bordeianu; Gheorghe Iacob, Zamarix SC; Gheorghe Fătulă – Grămeşti.

Coordonatorii proiectului, prof. Corina Beldianu, prof. Mirela Airinei, prof. Mihaela Ungureanu şi prof. Alina Agavriloaie, au menţionat faptul că acesta şi-a atins scopul şi că prin astfel de activităţi „insuflă copiilor încă de la cele mai fragede vârste spiritul toleranţei, al altruismului, devenind astfel sensibili la nevoile celor aflaţi în dificultate”.

Fondurile adunate în urma spectacolului au fost donate beneficiarilor de la Centrul de abilitare şi reabilitare pentru persoane cu dizabilităţi „O Nouă Șansă” Todireşti.