Un bărbat din Moara a ajuns în Penitenciarul Botoșani, în pragul vârstei 50 de ani, după ce în ultimii ani a adunat mai multe infracțiuni la regimul rutier. Este încă un caz tipic de călcare în picioare a legislației în care, în ciuda clemenței unor judecători, calea aleasă de inculpat este cea a pușcăriei.

Ilie Naharneac, din satul Moara Nică, a fost inițial protagonistul unui grav accident în aprilie 2017, când a accidentat grav cu mașina un biciclist și a părăsit locul faptei. În urma acelui grav accident, mediatizat la vremea respectivă (victimă fiind un biciclist cunoscut, care a susținut chiar că a fost lovit intenționat cu mașina, în urma unui clinci în trafic) bărbatul a fost pus sub acuzare pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

După acest episod, inculpatul a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare.

Printre interdicții, inculpatul nu a mai avut voie să conducă autovehicule pe drumurile publice.

Ulterior, același bărbat a fost prins din nou la volan, inclusiv băut, în termenul de încercare al primei infracțiuni.

Judecătorii au constatat că infracțiunea de conducere sub influența alcoolului a fost comisă în stare de recidivă postcondamnatorie.

În aceste condiții, Judecătoria Suceava a aplicat o pedeapsă rezultantă de 2 ani și 8 luni de închisoare, în regim de penitenciar.

Luni seară, la câteva ore după ce mandatul a ajuns la polițiștii Secției Rurale Șcheia, bărbatul în vârstă de 49 de ani a ajuns în Penitenciarul Botoșani, pentru a-și executa pedeapsa.