Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a suferit, luni dimineață, în timp ce se afla la birou, o gravă tulburare de ritm cardiac și a fost transportat de urgență la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava. Conform informațiilor noastre, la UPU ÎPS Calinic a fost stabilizat de medicii suceveni, dar în scurt timp a făcut o nouă criză cardiacă și din nou medicii au reușit stabilizarea. Arhiepiscopul și-a exprimat dorința de a fi transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași, unde se află medicul său cardiolog curant, care îi cunoaște istoricul medical. Având în vedere starea de sănătate, solicitarea a fost acceptată și arhiepiscopul a fost transferat.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a transmis, luni după-amiază, printr-un comunicat de presă, că „în urma unor probleme de sănătate cunoscute, Înaltpreasfinţia Sa a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe de la Suceava, după care a fost transferat la o unitate medicală din municipiul Iași, unde se află sub supraveghere medicală permanentă, urmând o serie de investigații de specialitate”.

Prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu, medicul-șef al UPU-SMURD Iași, a declarat pentru Ziarul de Iași că elicopterul SMURD a intervenit pentru un pacient ce a suferit de un bloc atrioventricular total, care are nevoie de îngrijiri de specialitate. Potrivit declarației prof. Cimpoeșu, pacientul în vârstă de 66 de ani a fost preluat de la Suceava conștient și transferat la centrul de cardiologie Iași „în vederea stimulării cardiace prin metode intervenționale”.

Enoriașii suceveni și-au exprimat întreg sprijinul pentru arhiereul lor și speră că acesta va trece cât mai repede peste acest episod neplăcut al vieții. Întreaga obște creștină a ținut să-i transmită cele mai bune gânduri și urări de sănătate pentru a putea reveni cât mai repede la slujbele pe care le oficiază într-un mod cu totul aparte, care ating inima fiecărui creștin.