Casa de Poezie Light of ink și Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, în parteneriat cu Casa de Editură Max Blecher, organizează, vineri, 2 februarie 2024, începând cu ora 17.30, Seara de Poezie 3 (serile 2024), ce se va desfășura în spațiul expozițional de la etajul III al Teatrului Municipal „Matei Vișniec”. Invitata specială a ediției este poeta Ligia Keșișian. Moderatoare va fi poeta Alexia Plăcintă.

Prof. Gheorghe Cîrstian, coordonatorul Casei de Poezie Light of ink, ne-a spus că în cadrul Serii de Poezie de vineri, 2 februarie, va avea loc lansarea volumului „Anul tigrului de apă”, publicat de poeta Ligia Keșișian în anul 2023, la Casa de Editură Max Blecher (Colecția Plantații, Editor: Claudiu Komartin). Volumul va fi prezentat de criticul literar Mircea A. Diaconu și cronicarul literar Vlad Sibechi.

Ligia Keșișian (n. 1988, Piatra Neamț) este poetă și traducătoare, membră a PEN Club România. A debutat în 2017 cu volumul de poezii „Mici cutremure”, urmat de volumul „Miss Houdini”, în 2019, ambele publicate la Editura Charmides. Cel de-al treilea volum, „Anul tigrului de apă”, a apărut în noiembrie 2023, la Casa de Editură Max Blecher. Selecții din poemele ei au fost traduse în franceză, maghiară, greacă și engleză, în reviste și antologii. A publicat grupaje de poeme în antologiile „Cartea Bistriței” (2018), “Frica de tinerețea altora” (2019), „Parodii originale” (2021) etc. A avut lecturi și performance-uri la festivaluri precum FILIT, Poezia e la Bistrița, Jazz TM - Strada Fără Nume, Weekend Sessions etc.

Este colaboratoare constantă a revistei Poesis Internațional, traduce poezie și proză din engleză și spaniolă (Alejandra Pizarnik, Raul Zurita, Mario Santiago Papasquiaro, Adrienne Rich etc.). În 2020, a tradus, împreună cu Claudiu Komartin, antologia „Revoluție și inocență”, de Mario Benedetti. Pentru volumul „Anul tigrului de apă”, Ligia Keșișian a primit Premiul Tânărul scriitor al anului 2023, în cadrul Galei Tinerilor Scriitori/Cartea de poezie a anului 2023.