Formarea de specialiști în domenii precum electrotehnică, eletromecanică, tinichigerie, lăcătușerie și mecanică auto va fi făcută în condiții mai bune și cu dotări moderne la Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza, din cartierul sucevean Burdujeni, ca urmare a implementării unui proiect de 2,4 milioane de euro, din fonduri europene.

Prezent la Colegiul Tehnic, care anul acesta împlinește 50 de ani de la înființare, primarul Sucevei, Ion Lungu, a prezentat principalele obiective ale proiectului întocmit și depus de municipalitate în cadrul Programului Regional Nord-Est 2021-2027.

“Este un proiect ambițios, de aproximativ 2,4 milioane euro, prin care vor fi reabilitate atelierele de electrotehnică, eletromecanică, tinichigerie, lăcătușerie și mecanică auto, unde vom califica forță de muncă în domeniu.

Mă bucură faptul că anul acesta se împlinesc 50 de ani de la înființarea colegiului, iar ca o încununare vine acest proiect foarte important pentru funcționarea sa.

Aici s-au desfășurat lucruri bune, s-au mai implementat proiecte europene și îl felicit pentru asta pe directorul Ovidiu Arganisciuc”, a spus primarul Ion Lungu, care a menționat că instituția de învățământ este prinsă și în proiectul de digitalizare a învățământului și deja au venit primele echipamente.

Edilul Sucevei a enumerat și celelalte colegii tehnice din municipiul reședință de județ și a spus că este convins că și la acestea va reuși să atragă fonduri pentru a reabilita infrastructura școlară, să le pregătească pentru a califica forță de muncă în domeniul industriei și în domeniul alimentar, ținând cont de faptul că una din marile probleme cu care se confruntă astăzi România este cea a lipsei forței de muncă calificate.

Proiectul de reabilitare, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale pentru învățământul profesional și tehnic la Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” are valoarea de 11.196.893,61 lei, din care 10.961.273,61 lei cheltuieli eligibile și 235.620,00 lei cheltuieli neeligibile.
Termenul de implementare este de 24 de luni de la semnarea contractului de finanțare.