Reprezentanții mai multor ONG-uri care militează pentru eradicarea sărăciei s-au reunit la Gura Humorului, în perioada 26-28 ianuarie 2024, la un schimb de experiență organizat de Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina.

Activitatea este parte a proiectului „<ACT4NGO> - Activități, Capacitare și Training pentru Organizații Neguvernamentale care militează pentru eradicarea sărăciei”, proiect în care sunt implicate peste 40 de ONG-uri.

Raluca Tîmpescu, manager de proiect, a afirmat  că evenimentul a avut scopul de a îmbunătăți abilitățile de gestionare a organizațiilor nonguvernamentale, inclusiv planificarea strategică, managementul resurselor și dezvoltarea de strategii eficiente. „Acțiunea a servit drept platformă pentru schimbul de experiențe și bune practici între organizații. Participanții au avut oportunitatea de a învăța unii de la alții, cât și de la specialiști în domeniul organizațiilor neguvernamentale, identificând metode și soluții eficiente în domeniul lor de activitate”, a completat managerul de proiect.

Proiectul „ACT4NGO” este derulat de Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, în parteneriat cu CenRes Suceava, Asociația Novapolis, FONSS și Fønix AS, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul proiectului „ACT4NGO – Activități, Capacitare și Training pentru Organizațiile Neguvernamentale care militează pentru eradicarea sărăciei” constă în capacitarea a 40 de ONG-uri mici care activează în comunitățile sărace din mediul rural, „în vederea creșterii impactului acestora la nivel regional și național prin oferirea unui pachet de servicii de vizibilitate, mentorat, instruiri tematice pentru lobby și advocacy și includerea lor într-o rețea națională de luptă pentru eradicarea sărăciei”.