Peste 120 de elevi și profesori din zona Moldovei și-au etalat creativitatea și priceperea în cadrul „LEAGUE MEET” Vatra Dornei, etapă a FIRST Tech Challenge România, cea mai mare competiție de robotică din România.

Echipele FutureTech Vatra Dornei, Royal Engineers Suceava & North East Dynamics Dorohoi și-au unit forțele și au organizat confruntarea, în sala de sport a municipiului. A fost o ocazie specială pentru publicul interesat de robotică și educație STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) de a asista la jocurile cu roboții pe teren și de a discuta cu membrii echipelor.

La competiție au participat, pe lângă cele trei echipe organizatoare, șase echipe formate din peste 120 de elevi și profesori, din patru județe (Botoșani, Buzău, Iași și Suceava): Avocado Robotics, Heart of RoBots, Hyperion, Mechabyte, Mironobot și Volta Circuits.

Clasamentul cu primele locuri a fost configurat astfel: Locul I - Heart of RoBots, Locul II - Royal Engineers, Locul III - Hyperion.

„Atmosfera a fost extraordinară, captivantă, plină de bucurie și de energie, în care fiecare moment a fost o oportunitate de a învăța, de a ne distra și de a forma noi prietenii. Colaborarea cu echipele participante a contribuit la creșterea cunoștințelor noastre și la construirea unor conexiuni valoroase”, a menționat echipa FutureTech Vatra Dornei.

Organizatorii muțumesc sponsorilor: Primăria Municipiului Vatra Dornei, AQUA CARPATICA, Coloana Center, Orion Media Vatra Dornei, Asociația Comitetul de Părinți al Liceului ”Ion Luca” Vatra Dornei, Automeister, Dorna Medical, Dr. Simon Iudith, Andrei Pața, Farmacia Casa Procopie, Topwork Creativ SRL, Roby Style.