Primarul din Bilca a primit o amendă usturătoare din partea comisarilor Gărzii de Mediu Suceava după ce aceștia au constatat încălcări repetate ale legii privind mediul înconjurător. Mai exact, în zona cunoscută sub denumirea de Cireșica, în apropierea străzii Traian Brăileanu, pe malul stâng dintre cursul râului Suceava și canalul microhidrocentralei care funcționează în zonă, s-au descoperit aruncate tot felul de deșeuri, unele din acestea fiind chiar incendiate. Lucrările de igienizare au început pe data de 1 februarie, dar diferite persoane fizice și juridice au continuat să aducă și să arunce gunoaiele în zona menționată. La vremea respectivă, s-a luat legătura cu primarul comunei Bilca, iar acesta a luat legătura cu operatorul care se ocupă de salubrizare pentru a trimite o mașină care să ridice deșeurile. Primarului i s-a mai solicitat să ridice și să predea deșeurile pe bază de dovezi scrise operatorului de salubrizare.

”Totodată, pentru faptul că nu a luat măsuri de prevenire a poluării accidentale a mediului prin depozitări necontrolate de deșeuri de către persoane juridice și persoane fizice a fost sancționat contravențional primarul comunei cu amenda maximă prevăzută de Ordonanța cu nr. 21 din 30 ianuarie 2002 privind gospodărirea localităților urbane și rurale, cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu.

Sancțiunea a fost aplicată după ultimul control în teren, din data de 8 februarie, când s-a constatat, de asemenea, că în zona verificată au fost aruncate din nou gunoaie.